Tjänster

Ridterapi / Anpassade ridlektioner/ Ridlektioner på egen häst / Grupper

Ridterapi


Innehåll (varierar något utifrån deltagarens behov):
Samling/samtal om dagsform/schemagenomgång, hästskötsel, upp-och avsittning, balans- och gymnastikövningar från hästryggen eller avsuttet, avslappning, olika stationer med färdighetsträning, ibland förekommer tema/dramamoment och viss ridkunskap.

Säkerhet: Aktivitetsschema med bilder som tydliggör innehållet, flera välja-tavlor med bilder för medbestämmande, miljötränade hästar, handtag och säkerhetsstigbyglar, hjälm, säkerhetsväst vid önskemål, utbildad personal, serieberättelser vid behov samt tydlighet och struktur. Du som hanterar/rider hos oss är försäkrad genom verksamhetshästarnas försäkring hos Agria, men egen olycksfallsförsäkring är att rekommendera.

Ridterapi eller hästunderstödd terapi (HUT) kan ge;

– ökad förmåga inom sinnesintegration och riktad uppmärksamhet
– ökad social motivation och sensorisk känslighet
– ökad koncentration och uthållighet
– förbättrad kommunikation och problemlösningsförmåga
– avslappning
– förbättrad social medvetenhet (förmågan att uppfatta sociala ledtrådar)
förbättrad fin- och grovmotorik
– förbättrad balans och koordination
– förbättrad tonus och rörlighet
– ökad självkänsla och jag-uppfattning
– ökad självständighet och riskmedvetenhet
– ökad flexibilitet samt en aktiv fritid

Deltagare kan till exempel vara barn, unga och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller kombination av motoriska, kognitiva och sociala funktionsnedsättningar, med hyperaktivitet, inlärningssvårigheter och/eller språkstörning, med ätstörningar, depression och/eller socioemotionell problematik. Deltagare kan vara privatpersoner eller komma från exempelvis särskola, behandlingshem eller LSS-verksamhet.

Vid första tillfället ingår alltid ett inledande samtal om förväntningar och möjligheter inför behandlingsperioden. Jag för dokumentation, gör målformulering och slutrapport löpande för varje individ.

Anpassade ridlektioner


Eleven lär sig om hästens beteende och skötsel, övar sin sits och inverkan i en trygg miljö och utvecklar sin känsla och problemlösning genom olika dressyrrörelser och bomövningar. Ridning sker både ute i naturen och på ridbanan. Ridundervisning sker enskilt eller i par (2 elever). Detta är ingen vanlig ridskoleverksamhet utan fokus ligger på elevens egna mål och lektionen anpassas efter individerna.

Säkerhet: Miljötränade hästar, handtag och säkerhetsstigbyglar, hjälm, säkerhetsväst vid önskemål och utbildad personal. Du som hanterar/rider hos oss är försäkrad genom verksamhetshästarnas försäkring hos Agria, men egen olycksfallsförsäkring är att rekommendera.

Ridlektioner på egen häst


Undervisning i dressyr och hoppning, samt hästmannaskap utifrån ekipagets förutsättningar. Hästar/ponnys av alla raser och ryttare av alla nivåer är välkomna. Jag kör ut i Eslöv, Lund, Hörby och Löberöd . Ridbana är ett krav. Det finns även möjligt att komma med sin häst till min gård i Löberöd.

Grupper (exempelvis för skolgrupp, arbetslag eller daglig verksamhet)


Det är möjligt att erbjuda mindre grupper (max 8 personer) en hästdag med ridning, workshops och aktiviteter efter önskemål. Möjlighet finns till att grilla eller ha picknick på gården.

Jag hoppas kunna möta er där ni är! Hör av er med era funderingar så hittar vi en lösning.

Hippopower

Hippopower arbetar med socialpedagogisk ridning och ridterapi. Välkommen till gården, vi finns i Löberöd. Karta.

Kontakt

Renate Sundholm
070-236 83 72
info@hippopower.se

Info

Org. nr: 800408-1082
BG: 556-9058
Innehar F-skattesedel