Hästarna hos Hippopower

Här presenteras hästarna som finns hos Hippopower och de som genom åren lämnat oss.
På gården har vi både stora och små kompisar som med trygga steg och ludna öron lyssnar på sin ryttare.
Men de kan även konsten i att bjuda upp till dans!


Mulle

Mulle är en vallack född 2001. Han är ca 160cm i mankhöjd, bred och robust med gungande gång och mjuk trav. Han är nordsvensk brukshäst och passar bäst till längre ryttare. Mulle är viktbärande och är utbildad i dressyr. Mulles rörelser är ganska långsamma men han svarar lätt på hjälperna.  Han älskar mat och turer ut i skogen.

Spirit "Sparven"

Sparven är ett sto född 1999 och är minst i stallet med sina 106cm. Sparven är en bestämd, orädd och pigg A-ponny med kort och aktiverande steg samt lätt för galopp. Sparven har jobbat på ridskola tidigare men även tävlats i både hoppning och dressyr. Sparven är kittlig under magen och har en del åsikter kring sadling. Sparven är robust och viktbärande trots sin storlek då hon är en korsning mellan Welsh- och Shetlandsponny.

 

Jonte

Jonte är en äldre herre som vi har på foder. Han är född 1991 och tar uppdrag anpassade till sin ålder. Jonte är en stor c-ponny med stora och ganska långsamma rörelser. Jonte tycker det är härligt med alla de små ryttare.

 

Charlie

Charlie är en Engelsk Cob född 2010. Han är en liten d-ponny men kompakt och viktbärande. Han är pigg, nyfiken och positiv. Han har ett kort och aktiverande steg i skritt och trav. Charlies galopp är mjuk. Charlie är under utbildning.

 

Hästarna som lämnat oss...


Apollo

Apollo född år 2010. Han är en norsk fjordhäst, robust och viktbärande. Tack vare hans storlek kan både barn och vuxna kan rida på honom. Apollo är under utbildning men har börjat arbeta så smått. Han är en maxad D-ponny med luftiga rörelser och mycket energi. Apollo är intresserad, nyfiken och modig trotts sin unga ålder. Apollo behövde andra utmaningar och blev en hobbyhäst till en aktiv hästfamilj. Vi önskar Apollo lycka till med sin nya familj!

 

 

Shakira

Shakira var en Svensk ridponny i kategori C och troligen född 1999. Hon var ca 137cm i mankhöjd men ganska bred. ”Kira” kom från ridskolan och tyckte om barn. Hon älskade att bli ompysslad i stallet och hade mycket tålamod, men reds hon ut glimtade det till lite extra i ögonen. Kira passade bäst för de som har svårt med hållningen och balansen eller har väldigt låg impulskontroll. Tack för alla fina minnen och härliga år, Kira!

 

Hippopower

Hippopower arbetar med socialpedagogisk ridning och ridterapi. Välkommen till gården, vi finns i Löberöd. Karta.

Kontakt

Renate Sundholm
070-236 83 72
info@hippopower.se

Info

Org. nr: 800408-1082
BG: 556-9058
Innehar F-skattesedel