Om mig

Mina hästar →


Under mina universitetsstudier i psykologi och socialt arbete arbetade jag parallellt på olika ridskolor för att finansiera mina egna hästar. Tillslut beslutade jag mig för att göra en paus i studierna och söka in på Ridskolan Strömsholm för att senare arbeta heltid på ridskola under en period. Det har för mig alltid varit en härlig känsla att guida människor mot sina mål och drömmar, att analysera situationer snabbt och lösa problem så att människan och hästen kan samspela på bästa sätt. Det är en utmaning att anpassa lektionen efter olika individer så att alla trivs. För mig var ridinstruktörsrollen det absolut roligaste som fanns. Efter några år var dags för mig att fortsätta mina studier och utbilda mig till socialpedagog eftersom människor precis som hästar alltid har fascinerat mig. Drömmen om att kombinera mina intressen och arbeta med ridterapi väcktes redan då.

Jag tog en hästpaus och arbetade inom psykiatri och sedan i en särskild undervisningsgrupp för elever inom autismspektrum. Detta ledde mig vidare till en annan skola och nu plötsligt har jag arbetat i skolan som socialpedagog med inriktning på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i 10 år.

Hästsuget växte och jag började leta efter en ridskola där mina elever i skolan kunde få bekanta sig med hästar. Tack vare det fleråriga samarbetet med Ponnygården Arken i Malmö utbildade jag mig vidare på Malmö Högskola inom hästunderstödd terapi (HUT). Under tiden arbetade jag även som projektledare i ”Hästprojekt för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar” på Ponnygården Arken. Detta var ett samarbete mellan Ponnygården och olika grund- och särskolor i Malmö stad. Vi använde hästar, kaniner och stallmiljön som en konkret pedagogisk arena i arbetet med eleverna och pedagogerna. Jag ansvarade för rekryteringen av skolorna, en del av marknadsföringen, dokumentation och utvärdering samt planering och genomförande av verksamheten.

2012 blev drömmen om en egen verksamhet allt tydligare och jag beslutade mig för att köpa en lämplig terapihäst. Det blev den nordsvenska valacken Mulle. Det tog ett år att utbilda Mulle och när Ponnygården Arken skulle lägga ner i Malmö köpte jag min trogna ponnykollega Shakira. Nu har vi fyra hästar i verksamheten.

Hippopower är godkänd för F-skatt och Länsstyrelsen i Skåne har beviljat verksamheten tillstånd att yrkesmässigt använda hästar.

Hippopower

Hippopower arbetar med socialpedagogisk ridning och ridterapi. Välkommen till gården, vi finns i Löberöd. Karta.

Kontakt

Renate Sundholm
070-236 83 72
info@hippopower.se

Info

Org. nr: 800408-1082
BG: 556-9058
Innehar F-skattesedel